Buna ziua, in urma cu un an, avand probleme cu banca, credit neachitat, am donat tatalui meu casa proprietate personala, mie rezervandu-mi drept de uzufruct viager, iar tatal meu -a facut testament in favoarea mea ,totul legal la notar
Intrebare in caz de deces a tatalui meu, eu mai am 4 frati, aceasta casa va intra in masa succesoriala vor mosteni si fratii mei? sau se va tine cont de faptul ca era donatie din partea mea?
Din pacate, daca nu exista nici un motiv de revocare nu aveti ce face...
Dar puteti sa intentati actiune in evacuare sa il dati pe tata afara ( daca va intereseaza) :)
Haideti ca acum am citit ce ati editat: o veste foarte buna !!
Pentru survenienta de copil, instanta doar constata revocarea, aceasta are loc de plin drept, la data nasterii copilului.
Felicitari! Aveti un motiv.
Revocarea pentru survenienta da copil opereaza de drept (ope legis, in virtutea legii, insa numai pentru primul copil nascut )
Insa tot instanta de judecata constata aceasta revocare.
Nu e obligatoriu ca instanta de judecata sa desfiinteze un act cu titlu gratuit ( totusi ,sunt avut elemente precum imbunatatirea , ingrijirea tatalui )
Numai rezerva succesorala e stabilita de lege (si nu poate fi , nicidecum , modificata )
Insa , in urma partajului succesoral, fratilor le pot reveni si alte bunuri decat cel testat dumneavoastra.
multumesc inca o data.
nu nu o sa-l dau afara e in varsta are 77 de ani . nu are nimic de lasat la masa succesorala. daca nu poate sa vanda sant linistita.
testamentul a fost facut in favoarea mea in care se conditiona ingrijirea lui de catre mine.
cat despre copil nu pot decat sa sper , asta fac pe langa multe alte tratamente
mii de multumiri
Donatie
calin felicia
Impreuna cu mama detinem un apartament. Mama mi-a lasat prin donatie, cu uzufruct
pe timpul vietii partea ei.Acest act mai poate fi atacat de sora mea cand ... (vezi toată discuția)