avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt căsătorit legal. Soția are un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt căsătorit legal. Soția are un copil din prima ...

Bună ziua! Sunt căsătorit legal. Soția are un copil din prima căsătorie. Copilul poarta numele tatălui nu al meu. Copilul il cresc de 9 ani.Sunt cadru didactic. Acum copilul este student. Poate sa beneficieze de gratuitate la cazarea în căminul studentesc dacă nu poarta numele meu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 14:08, 25 Octombrie 2023
Bună ziua,

Conform art. 128 alin. (19) din Legea nr. 199/2023 beneficiază de gratuitate la cazare în cămine și internate numai copiii personalului aflat în activitate în sistemul de învățământ.

Întrucât copilul nu are stabilită filiația față de dvs. nici prin naștere și nici prin adopție nu va putea să beneficieze de gratuitatea prevăzută de lege.

Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt copil de cadru didactic in activitate, beneficiez ... filialadambovitaacor filialadambovitaacor Bună ziua, sunt copil de cadru didactic in activitate, beneficiez de gratuitate la cazarea in camin, asa cum prevede Legea educatiei 198/2023? Sunt student ... (vezi toată discuția)
Cazare gratuita camin studentesc dana19770101 dana19770101 Anul trecut am fost admisa la o facultate din Bucuresti. La inceput mi s-a spus ca beneficiez de gratuitate la cazare in caminul facultatii in baza legii. ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa admitere facultate palsecam palsecam Buna ziua. Eu sunt cadru didactic cu contract cu durata nedeterminata in invatamantul preuniversitar, liceal. Sotia mea, decedata in anul 2016, si-a ... (vezi toată discuția)