avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract teren

Buna ziua! Ce se poate face daca s-a facut la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren care in CF apare intravilan dar la primarie apare extravilan? Se mai poate recupera avansul platit?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Oana94, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 23:34, 26 Octombrie 2023
Teoretic se poate recupera avansul, depinde și ce scrie în contract.
Dar probabil se poate face și schimbarea categoriei la primărie și atunci puteți valida promisiunea prin încheierea contractului.
Multumesc frumos pentru raspuns. S-a intrebat la primarie si se pare ca pentru terenul in cauza a fost primita o aprobare pentru construirea unei pensiuni agroturistice prin fonduri europene in 2011 care nu s-a mai construit. Terenul acum figureaza ca intravilan dar nu se poate construi altceva pe el. Persoana care a incheiat acum antecontract pt ca isi doreste sa il cumpere, il vrea pentru construirea unei cafenele. Cat de complicat este sa se primeasca aprobare pentru aceasta? Exista vreo posibilitate?
Da, cu siguranță se poate. Întrebați demersurile la primărie, în prima faza. Și dacă întâmpinați piedici, în funcție de motiv, va puteți adresa unui avocat din zona dvs sau unui alt expert (arhitect, topograf, după caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)
Cerere certificat urbanism intravilan faneata urgent cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua , deschid un nou topic la problema mea deoarece sau modificat unele aspecte din C.F. O parcela de teren initial extravilan a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan care în contract apare intravilan Andradalangdo Andradalangdo Buna Am o problema cu un teren , proprietara mi-a zis ca terenul e intravilan( asa aparea si in contract), iar acum am aflat de la primarie ca defat e ... (vezi toată discuția)