avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 3 frați și prin hotărâre judecătorească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 3 frați și prin hotărâre judecătorească am primit ...

Suntem 3 frați și prin hotărâre judecătorească am primit în indiviziune 2 loturi de pământ, separate, de câte 1600mp fiecare. Cum le putem împărți, în mod egal și legal?
Cel mai recent răspuns: Polescu_Paul , utilizator 20:19, 22 Octombrie 2023
mai intai trebuie sa intabulati terenurile. apoi faceti partaj: notarial. daca sunteti de acord cu modul de impartire, sau in instanta, daca nu sunteti de acord.
Împărțire se poate realiza în natura, dacă acest lucru este faptic posibil. De exemplu, se poate împărți fiecare dintre cele 2 parcele în trei parcele egale si de aceeași valoare, cu drept de acces, etc? Puteți apela și la ajutorul unui expert topo.
Dacă nu se poate in natura, atunci prin echivalent, urmând ca cel care primește mai puțin teren sau deloc sa fie despăgubit în bani.
Va multumesc,varianta a doua este plauzibila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri byatn byatn Sunt mai multi frati pe titlul de proprietate fapt care a generat controverse privind momentul de vanzare al terenurilor mostenite, atat si preturile; unii ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua mama a deschis în instanta dezbaterea moștenirii ... Ayyanna Ayyanna Bună ziua Mama a deschis în instanta dezbaterea moștenirii pentru ca fratele ei nu a vrut sa se prezinte la notar și instanta ne-a dat câștig de cauza ... (vezi toată discuția)