avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am un baiat in varsta de 18 ani diagnosticat cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am un baiat in varsta de 18 ani diagnosticat cu handicap .Intrebarea ...

Am un baiat in varsta de 18 ani diagnosticat cu handicap .Intrebarea mea este daca se incadreaza pt.pensie de invadilitate avand in vedere ca nu va putea munci
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:57, 22 Octombrie 2023
Plata contributiei la pensie face ca cel care contribuie sa fie asigurat pentru anii cand varsta sau sanatatea nu-i mai permit sa munceasca . E ca la masini , nu ai asigurare si o lovesti , nu te despagubeste nimeni , ca nu esti asigurat pentru acest risc . Fiul dvs. nefiind asigurat , nu are ce pensie sa primeasca . Are dreptul - ca persoana cu dizabilitati - la indemnizatia de handicap , la bugetul complementar , la tot felul de facilitati prevazute de legi si alte acte normative , dar nu la pensie . Doar - in anumite conditii - la o eventuala pensie de urmas ( asta la decesul vreunuia dintre parinti care avea drept de pensie ) .
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap ContSters274581 ContSters274581 va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea problema.Sotul,pensionar limita varsta divorteaza in 2006 de nevasta cu care are un copil ... (vezi toată discuția)
Informatii pensie de urmas margareta52 margareta52 Buna seara, Am o nelamurire, mi-a decedat sotul anul acum 3 ani jumatate, el fiind pensionat, fost cadru in armata. Fiica. fiind la ... (vezi toată discuția)