avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Care este termenul pentru contestarea unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Care este termenul pentru contestarea unui proces ...

Buna ziua. Care este termenul pentru contestarea unui proces verbal al adunarii generale a asociatiei de proprietari?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 16:51, 23 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg la ce contestare a procesului verbal al adunării generale vă referiți, dar aveți mai jos două variante în privința hotărârilor adunării generale

1. Potrivit art. 29 alin. 2 din legea 196/2018 :

„ Dacă o hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a președintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevăzute la art. 10 sau, după caz, poate solicita instanțelor judecătorești anularea în tot sau în parte a hotărârii/deciziei și/sau repararea pagubei cauzate”.


2. Potrivit art. 52 alin. 1 din legea nr 196/2018

„Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre”.


Legiuitorul nu a prevăzut un termen a cărui nerespectare se sancționează cu decăderea din dreptul de a ataca în instanță respectiva hotărâre deci puteți să o atacați oricând solicitand constatrea nulității absolute a acesteia, bineînțeles dacă aveți motive.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul in care pot fi contestate hotararile comitetului executiv al asociatiilor de proprietari. eduardvl eduardvl Buna ziua, Va rog respectuos sa ma informati, care este termenul in care pot fi contestate hotararile comitetului executiv și unde se depune ... (vezi toată discuția)
ce se rezolva cu anularea asa numitelor hotarari daca intre timp s-au tocat in nestire banii asociatiei? gev gev Buna ziua, conform L 196/2018, art.29 (2) Dacă o hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea ... ozanaa ozanaa Buna ziua, In cota de intretinere a fost adăugată si contravaloarea amenzii primite de președintele asociației de locatari (amenda primită pt ca nu a ... (vezi toată discuția)