avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o intrebare legata de un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o intrebare legata de un contract de imprumut de ...

Buna ziua, Am o intrebare legata de un contract de imprumut de consumatie cu garantie mobiliară asupra unui autoturism detinut de debitor. Contractul va fi incheiat cu un drept de gaj asupra bunului mobil, respectiv autoturismul, eu (creditor) voi avea in detinere bunul, dar as vrea sa stiu dacă, cu acordul meu ii pot constitui un ”drept de folosinta” a autoturismului, in favoarea debitorului, sa se foloseasca de masina pana la plata integrala a imprumultului. De asemenea, in afara de varianta autentificarii contractului la notar, ce alte solutii sunt pentru ca un contract încheiat sub semnatura privata sa fie titlu executoriu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 23 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De asemenea, in afara de varianta autentificarii contractului la notar, ce alte solutii sunt pentru ca un contract încheiat sub semnatura privata sa fie titlu executoriu. Multumesc

nicio alta solutie, daca vreti sa fie titlu executoriu, contractul se incheie in forma autentica.
Apoi, dreptul de gaj, e una, nu va putea sa vanda, dar il puteti lasa in folosinta fara contract.
e riscand, ca bunul poate pieri. Ar trebui sa aiba asigurare casco

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar neonorat zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)