avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutirea impozitului pentru vehicul?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutirea impozitului pentru vehicul?

Persoanele cu handicap accentuat care sunt coproprietari pe un autovehicul pot beneficia de scutirea impozitului pentru acel vehicul?
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:32, 24 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Da, conform art. 469 alin. (1) lit. b) Cod fiscal: „Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru: mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit copil handicap oanaelenapopescu oanaelenapopescu Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare masina Bacrauelena Bacrauelena Buna ziua mama are 61 de ani este operata la inima are pensie este gradul 2 și as dori sa stiu dacă beneficiază de ceva reduceri la masina care o are pe ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)