avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata contributii la pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata contributii la pfa

Bună ziua, acum lucrez la un Pfa cu norma de 8 ore, dacă optez sa lucrez la Pfa 4 ore și în alta parte alte 4 ore,cât va plăti cel de la Pfa contribuțiile la stat pentru 4 ore sau 8 ore? Va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:28, 24 Octombrie 2023
Nu faceți nicio analogie între timpul de prestare a activității cu pfa și cel cu contract de munca.
Dumneavoastră ca pfa veți încheia contract de prestari servicii cu unul sau mai mulți beneficiari. Timpul cât cadeți se acord cu fiecare beneficiar sa-l alocați prestării activitatii e diferit. La final veți încheia cu fiecare beneficiar un raport de activitate și în baza lui, completați și factura.
Se va face totalul anual al venitului net (adica total venit anul brut incasat - total cheltuieli deductibile anuale platite) și de aici va rezulta atât impozitul de plata dacă e cazul cat si contribuțiile sociale la sănătate și pensie, astea din urma în junctie de cum este fata de plafonul de salarii minime anuale (6/12/24).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Pfa popalucian popalucian Bună ziua. În anul 2023 am fost angajat part-time 2h ca și livrator food. Am fost înștiințat de către firma ca de la 01.01.2023 ca să putem continua ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare 3 ore/zi pfa Chiajna Chiajna Doresc să întreb următoarele: dacă eu vreau să lucrez ca asistent medical la o clinică de stomatologie (de stat) , 3ore/zi colaborare , la ce trebuie să ... (vezi toată discuția)