avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In anul 2018 am divortat de fosta sotie iar domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In anul 2018 am divortat de fosta sotie iar domiciliul copilului ...

In anul 2018 am divortat de fosta sotie iar domiciliul copilului a fost stabilit la mama iar custodia comuna. Mama era plecată la muncă iar eu trebuia să-i plătesc pensie copilului.Copilul nu a vrut să stea la domiciliul mamei deoarece aceasta a plecat din nou în străinătate și l-au lăsat cu bunicul (tatăl ei). Copilul a venit să locuiască cu mine și de 5 ani eu nu am platit pensia deoarece nu am avut cui,iar fosta soție nu-mi da niciun ban ptr întreținerea lui,doar uneori îi trimite lui sume modice de bani ptr ,,bani de buzunar,, Menționez că ea și-a refăcut viața în străinătate alaturi de alta persoana acolo și vine foarte rar în taraaxim o lună și jumătate pe an. Eu mă ocup de tot ce tine de întreținerea acestui copil mâncare,spălat,medicamente,școală etc. Pot sa cer pensie mamei și eventual să-mi plătească din urmă ținând cont că ea nu contribuie decât foarte rar ptr copil ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:22, 24 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da puteti cere sa stabileasca locuinta la dvs si sa oblige mama la plata pensiei, insa vi se va acorda doar de la data depunerii cererii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Gab12345 Gab12345 Buna ziua , am nevoie de un sfat . Soțul meu a divorțat de fosta soție in urma cu 3 ani , copii au domiciliul stabil la mama , dar aceasta are un an și ... (vezi toată discuția)
Pe durata programului de relatii personale, mama nu are obligatii privind intretinerea 2cool4school 2cool4school Nu am primit inca hotararea, am citit doar un rezumat in pagina de Internet a instantei. Am un program de relatii personale si mi s-a stabilit pensie de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)