avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am poprire 50% din venit pentru pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am poprire 50% din venit pentru pensie de întreținere. Îmi ...

Am proprie 50%din venit pentru pensie de întreținere. Îmi mai poate pune proprie vreun creditor? Ce poate face angajatorul daca i- venit somație?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:21, 25 Octombrie 2023
Toate popririle, cumulat, nu pot depăși 50% din venituri.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
SCA IONESCU & NOVAC, Avocat
In condițiile în care o firmă trebuie să aplice două sau mai multe popriri pe veniturile unui salariat, este bine de știut că acestea se fac concomitent. Însă, conform legislației, oricâte popriri ar fi, salariatului i se poate reține cel mult jumătate din venitul net lunar, suma aceasta fiind împărțită între creditori.

Însă indiferent de câte popriri pe salariu are un angajat, acestuia nu i se poate reține mai mult de jumătate din salariul net. Astfel, se va reține jumătate din salariu pentru toate popririle și se va împărți suma între creditori, proporțional cu creanța fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

infiintare 3 propriri pe salariu tatarussilvia tatarussilvia Am primit infiintare proprire pe salariu, 3 de fapt, salariul fiind minim pe economie, cat ar trebui sa platesc la fiecare? Mai exact la salariul minim cat ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. ce se intampla cu cea de-a treia executare? geid geid Buna ziua. Supun atenției următorul caz. Am in prezent doua popriri pe salariu, in total de 50% din salariu, de la doi creditori diferiți. Ce se ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe acelasi venit gillu gillu Buna ziua. Unui angajat I s-a poprit 1/3 din venitul net ca urmare a adresei communicate de executor, poprire care continua pana la incasarea integrala a ... (vezi toată discuția)