avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna! Daca avem semnata de administratorii societatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna! Daca avem semnata de administratorii societatii o decizie ...

Buna! Daca avem semnata de administratorii societatii o decizie cu modificarea salariilor in cazul unei variatii mai mari de x% a cursului BNR fata de cursul valutar intern ,ar mai trebui sa intocmim acte aditionale la CIM cu majorarea salariului sau este suficienta decizia de indexare de la angajator cu salariul vechi si salariul nou si data intrarii in vigoare a indexarii pe fiecare angajat pt toti salariatii angajatorului, care ar scuti angajatii de semnaturi si s-ar eficientiza timpul cu intocmirea si semnarea actelor.
ITM ar da mai mult decat un avertisment daca am proceda asa, chiar daca legea prevede ca pt orice modificare a unui element salarial se intocmeste AA la CIM cu exceptia modificarilor prevazute de lege? Angajatii nu cred ca au vreun comentariu / refuz cand e vorba de majorarea salariului. :) Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:13, 26 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E suficienta decizia de indexare de la angajator cu salariul vechi si salariul nou si data intrarii in vigoare a indexarii pe fiecare angajat pentru toti salariatii .

Nici macar avertisment nu va poate da ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere revisal simoalin simoalin Am urmatoarea situatie: - un salariat care si-a negociat salariul in valuta, iar cf CIM, salariul se calculeaza la cursul BNR din ultima zi a lunii. - eu ii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, stabilirea in contractul colectiv de munca a unei ... petra.pop petra.pop Bună ziua, Stabilirea in Contractul Colectiv de Munca a unei clauze de indexare la cursul euro a salariilor, poate sa scuteasca o companie de intocmirea ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de munca cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau ca salariatii sa primeasca echivalentul in RON a salariului net negociat cu patronul strain in ... (vezi toată discuția)