avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Suntem chiriasi intr-un bloc ANL.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Suntem chiriasi intr-un bloc ANL.

Bună ziua. Suntem chiriasi intr-un bloc ANL. . Avem asociație înființată in baza OUG 26/2000. Azi am scos un certificat din registrul ONG-urilor si am constatat ca toti cei 20 de membrii fondatori suntem trecuți în consiliul de administrație și reprezentanții ai asociatie. In timp 10 din membrii fondatori au plecat sau au murit. Cum ii putem exclude din asociatie? Orice modificare facem trebuie făcută prin judecatorie?

Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:32, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, modificarile de acte constitutive trebuie supuse incuviintarii judecatoresti. Pentru cei pentru care au decedat daca aveti dovada ca e real nu un zvon e soimplu, ca le=a incetat de drept ( automat) calitatea de membru in clipsa mortii, ca nu se poate mosteni sau transmite in nici un fel. Cei de care pur si simplu nu mai dati, pot fi exclusi dar depinde ce aveti prevazut in statut,. De exemplu pot fi exclusiv pentru restante mari la cotizatie sau pentru neparticipare la x sedinte consecutive ale AG etc. dar depinde ce scrie in Statut....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)
Cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii mele de modificare acte asociatie, respectiv membrii? alexank alexank Buna ziua, ajutati-ma, va rog, cu o idee, cu ceva, pentru ca nu stiu cum sa procedez. Am efectuat o cererea de inaintare catre instanta unde am mentionat ... (vezi toată discuția)