avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii mele de modificare acte asociatie, respectiv membrii?

Buna ziua, ajutati-ma, va rog, cu o idee, cu ceva, pentru ca nu stiu cum sa procedez.
Am efectuat o cererea de inaintare catre instanta unde am mentionat schimbarea membrilor fondatori ale asociatiei sportive de care ma ocup, din aceasta cauza am modificat si actul constitutiv si statutul.
Acesti membrii fondatori nu ii cunosc, sunt in varsta, conform datelor de identificare din actul constitutuiv anterior.
Am facut o convocare si in ziar pentru a putea sa se prezente la sedinta adunarii generale, insa nu a venit nimeni. Astfel incat, le-am trimis tuturor notificari cu confirmare de primire, prin care i-am instiintat de excluderea lor din asociatie. Din 11 membrii, doar 6 mai au datele valabile, restul au plecat, au murit sau s-au mutat, potrivit conf de primire.
Ca urmare a acestor motive, am efectuat din nou o convocare, prin care am numit DIN OFICIU noul consiliu director, noua componenta a asociatiei, cu cereri de aderare de la noii membrii
Am trimis intantei aceste notificari impreuna cu confirmarile de primire, insa am primit respins, pentru ca hotarea adunarii nu a fost semnata de membrii despre cae am precizat mai sus ca nu ii cuniosc.
In statut este mentionat faptul ca datorita absentelor membrii se exclud,
Nu stiu cum as putea sa conving instanta sa modifice componeneta, pentru ca dorim continuarea acestei asociatii sportive, are un istoric in spate si nu se vrea sa se renunte la ea.
Daca as trimite cereri de demisie fiecaruia, (care a primit notificarea de excludere), pe care sa le semeneze si apoi sa le trimita inapoi la sediul asociatiei, ar fi oare incantata instanta?
ma gandesc la ideea ca daca as efectua o hotarare aga prin care vechii membrii sa o semneze ar fi prea tarziu.
Imi puteti spune, va rog, ce as putea sa fac ? Mai exista vreo sansa de "supravietuire" a asociatiei?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
alexank, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:32, 21 Aprilie 2020
IN asemenea situatii trebuie placat de la prevederile Statutului, ca legea nu da detalii. Una e sa scrie statutul ca membrii care nu platesc cotizatia sau nu sunt prezenti la x sedinte AG consecutive isi pierd de drept calitatea de membru, si altceva este sa scrie ca asa ceva doar da dreptul AG la aplicarea sanctiunii de excludere. Cei decedati au incetat de drept sa fie membri, cei in viata insa daca statutul nu prevedea incetare de drept, trebuie vazut ce alte cauze de incetare a calitatii de membru prevede. Cel mai simplu este sa primiti noi membri in asociatiei si sa tineti cu ei sedinta de AG incat sa existe majoritatea necesara, chiar daca nu dati de cei vechi... cu exceptia cazului in care in Statut in mod sinucigas s=a prevazut ca primirea de noi membri nu o poate face decat Adunarea Generala, nu si Consiliul Director, ca atunci sunteti in cerc vicios... Situtia e atipica si pentru o solutie fezabila ar fi nevoie de mult mai multe amanunte, conteaza si ce spune Statutul despre mod de convocare a AG, cvorum de sedinta si de decizie , care e situatia cu COnsiliul Director. ce calitate aveti Dvs. - ca in mod normal Consiliul Director convoaca AG, nu presedintele peste capul CD. Nu am inteles Dvs. ce functie / calitate aveti in asociatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori raman pentru totdeauna membri asociati in ag? avad avad Buna ziua, Sunt membru fondator al unei asociatii infiintate in 2000 in Braila. Am fost de asemenea Presedintele Consiliului Director si reprezentant ... (vezi toată discuția)
Nu pot gasi membrii unei asociatii alexank alexank Vreau sa schimb componenta unei asociatii, mai bine spus a unui club sportiv, in sensul ca vreau sa exclud membrii actuali si sa numesc pe altii in locul ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator asociatie? APPAH APPAH Buna ziua. Dorim sa schimbam/excludem unul din cei 3 membri fondatori pt. lipsa de activitate. O alta persoana ii va lua locul caci conform legilor si ... (vezi toată discuția)