avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Cum este încadrat un profesor titular ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Cum este încadrat un profesor titular care funcționează ...

Bună ziua. Cum este încadrat un profesor titular care funcționează cu jumătate de normă (cerere acceptată de ISJ), în situația în care acesta are norma de bază în afara învățământului preuniversitar de stat? Va fi plătit cu jumătate de salariu? Plata cu ora? Are sau nu dreptul la concediu de odihnă? Care este baza legală și cine e autoritatea competentă să răspundă la aceste întrebări? Conducerea școlii nu s-a mai întâlnit cu această situație. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
Lavinia Dascălu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:11, 26 Octombrie 2023
1. In general, la 1/2 norma i se acorda 1/2 din salariu corespunzator normei intregi.

2. 1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

In speta, salariatul va putea beneficia de CO si in cazul c.,i.m. cu 1/2 de norma

3. Ministerul Educatiei are o Directie Juridica..acolo se poate solicita un punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.o.cim 8 ore/luna rozam rozam Cim parțial 6 ore/luna, (1 zi/luna x6ore in prima zi din luna) Cate zile CO are dreptul /an? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Cum se acorda conceiul de odihna suciugicaluminita suciugicaluminita Buna ziua, Suntem spital public, si avem incadrat un medic care desfasoara activitate cu doua contracte individuale de munca; unul cu norma intreaga, iar ... (vezi toată discuția)
Număr de zile de concediu Violeta38 Violeta38 La câte zile de concediu ai dreptul fiind angajat un parte time de 2,5 ore? (vezi toată discuția)