Buna ziua,
In 2004 am cumparat un apartament in care locuim si acum . In 2007 am mai cumparat un apartament cu credit imobiliar (valoarea apartamentului era mai mare de 35 000 euro). Deoarece am intuit ca va veni o perioada de criza am vandut cel de-al doilea apartament (achizitionat in 2007), in anul 2008 . Tot in 2008 am cumparat un teren intravilan cu destinatie agricola undeva la tara . Intrebarea mea este : Dupa noile modificari si norme de aplicare ale codului fiscal , trebuie sa platesc TVA -ul retroactiv pentru vanzarea apartamentului din 2008 + penalitatile pana acum ? . Mentionez ca toate tranzactiile le-am facut ca persoane fizice (eu+sotia mea) , si nu am cumparat nimic cu scopul de a face profit . Vanzarea apapartamentului din 2008 s-a datorat incapacitatii noastre de a plati ratele la banca .
Corect, in marea sa intelepciune si aberatie noile/vechile reglementari fiscale vor sa fie aplicate retroactiv, ceea ce legal NU este admisibil, pe scurt nu trebuie sa va impacientati.
Dar asta nu ne scuteste de abuzurile si aberatiile administratiei fiscale romanesti, atat timp cat nu interpreteaza decat in interesul lor