avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detin un hectar de teren pentru care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detin un hectar de teren pentru care a expirat contractul ...

Buna ziua! Detin un hectar de teren pentru care a expirat contractul de arenda anul acesta. Daca doresc sa nu prelungesc contractul si sa incep sa lucrez pamantul (schimbandu-i destinatia de la cultivare de cereale la cultivare pomi fructiferi), care sunt pasii care trebuie urmati? Cu cat timp inainte trebuie anuntat arendasul ca nu voi prelungi contractul? Am vreo obligatie fata de institutiile care au in evidenta astfel de terenuri (de ex. Directia Agricola)?Mentionez ca terenul trebuie sa stea un an in repaus. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
Mircea996, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea996 , utilizator 15:09, 26 Octombrie 2023
Trebuie sa înștiințați în scris arendasul cu cel puțin un an înaintea expirării contractului despre intenția dumneavoastră de a-l prelungi sau nu.
Trebuie sa înștiințați în scris arendasul cu cel puțin un an înaintea expirării contractului despre intenția dumneavoastră de a-l prelungi sau nu.
Va mulțumesc pentru răspuns! In cazul in care nu l-am înștiințat si contractul a expirat, este posibila prelungirea contractului cu doar un an alaturi de înștiințare? Din ce am înțeles de la direcția agricolă, contractul de arendă se face pe o perioadă minimă de 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc! (vezi toată discuția)