avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Declarare furt acte identitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Declarare furt acte identitate

Buna seara, revin la dumneavoastra cu o problema din pacate. In seara aceasta in jurul orelor 17-18 mi s-a furat portofelul cu toate documentele(carte identitate,legitimatie student,carnet student,card ING,card Raiffeissen,abonament activ pe RATB si Metrorex , chitante de la facultate inclusiv pe anul universitar 2008-2009 atat pe numele meu dar si pe numele logodnicului meu si cartea lui de alegator) Intrebarea mea este: Din moment ce nu sunt rezidenta in Bucuresti iar locul meu de nastere este la 400 de km mai pot sa declar ca actele au fost furate? Tin sa mentionez ca eu voi avea nevoie de acte foarte curand deoarece sunt studenta si fara C.I nu pot sa imi refac restul de acte inclusiv cardul.
Cel mai recent răspuns: Marie_Ann , utilizator 11:23, 31 Ianuarie 2010
Prima competenta teritoriala este locul unde s-a savarsit infractiunea.
Mergeti cat mai repede si faceti plangerea, sunati la banci sa va blocheze cardurile acum.
Sesizati autoritaile competente responsabile in zona unde s-a produs evenimentul.
Totodata chiar daca este sfarsit de saptamana,informati prin email bancile pentru blocare card
Documentele de identitate,necesita procedura mai costisitoare ,pentru ca trebuiesc publicate in Monitorul Oficial
Anuntati si la secretariatul unitatii de invatamant.
Am vorbit cu 2 politisti aseara si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic deoarece nu sunt din Bucuresti.Mi-au spus ca nu se mai declara furtul sau pierderea actelor ci ca s-ar declara nule. Singurul sfat pe care mi l-au dat a fost sa merg la sediul politiei unde m-am nascut si sa declar ca le-am pierdut fiindca pentru furt toata procedura dureaza cam o luna de zile iar eu nu pot sa stau o luna de zile fara carte de identitate iar legitimatia de student mi se poate elibera in urma actului de identitate. La banca deja am sunat si am blocat cardul, dar la secretariatul universitatii nu pot sa sun deoarece este week-end si nu este nimeni acolo.
~ Conținut șters la cerere ~
ynocentta a scris:
Documentele de identitate,necesita procedura mai costisitoare ,pentru ca trebuiesc publicate in Monitorul Oficial

Nu se mai publica de ceva vreme: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Buletin provizoriu in alt judet decat domiciliul Gustave Gustave Am nevoie de un buletin provizoriu ca sa imi refac cateva acte (card, legitimatie de student) pentru ca ulterior sa pot merge in judetul in care domiciliez sa ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? vrica vrica Stimati Domni si Doamne In data de 26 Aprilie 2008 mi s-a furat Cartea de identitate cardul de salariu si talonul de pensie precum si tichetele de calatorie ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: documente pierdute ibojka ibojka am pierdut buletin permis conducere ..care este pretul si ce acte trebuie...multumesc.. (vezi toată discuția)