avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directorul unității de învățământ a făcut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directorul unității de învățământ a făcut singur și ...

Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o declarație a presupusei victime. Apoi a luat aceste doua declarații, a constituit o comisie de cercetare disciplinara și le-a dat comisiei sa facă cercetare disciplinara. Întrebarea mea este : este legala cercetarea prealabila făcută de director singur?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:32, 27 Octombrie 2023
1. Pe baza la ce a luat acea nota si declaratie ?

2. Nu e cercetare disciplinara ce a facu acel director .

3. Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara rak0770 rak0770 Unui salariat i s-a trimis adresa acasa sa se prezinte pentru a da nota explicativa pentru absente nemotivate. Plicul a fost returnat, el nemailocuind la ... (vezi toată discuția)
Am fost invinuit de o fapta pe care nu am facut-o, ce să fac ? Cazan Aurelia Cazan Aurelia Am primit instiintare de la director pe maillul institutiei ,unde are acces oricine , sa dau nota explicativa ,că, de ce am refuzat o urocultura , kn ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi nulitatea unei note explicative? Aldease Aldease Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o informatie exacta? Respectiv cum poate demonstra nulitatea unei note explicative date de catre salariat? Se poate ... (vezi toată discuția)