avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestare servicii contabile - SRL fara angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestare servicii contabile - SRL fara angajati

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de infiintarea unui SRL fara angajati cu scopul tinerii contabilitatii la alte entitati.

Eu am finalizat studiile de masterat in Contabilitate si Audit dar nu am aplicat la CECCAR.

Este posibil sa imi deschid un SRL si sa prestez aceste servicii sau trebuie sa fiu asociata cu un expert contabil?

Daca trebuie sa fiu asociata, care sunt conditiile mai ales ca SRL-ul nu va avea angajati.

Multumesc,
A.U.
Cel mai recent răspuns: Mihai Law Office , Avocat 13:30, 27 Octombrie 2023
Buna ziua,

Pentru înfiintarea unui SRL cu obiect de activitate contabilitate trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii: (i) majoritatea partilor sociale sa fie detinute de experti contabili (peste 51%), (ii) obiectul principal de activitate sa fie exercitarea profesiei de expert contabil, (iii) administratorul societatii sa aiba calitatea de expert contabil, și (iv) avizul de principiu al CECCAR. Prin urmare, este necesar ca asociatul majoritar si administratorul societatii sa fie expert/i contabili autorizati de CECCAR. Nu are importanta daca sau cati salariati va avea societatea, cata vreme respectati conditiile enumerate mai sus, societatea poate fi infiintata si puteti desfasura activitati fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma pot infiinta o firma de evidenta si consultanta in contabilitate eu fiind numai contabil? (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru contabilitate Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, In cazul unui absolvent de studii superioare + master de la academia de studii economice - fac. De contabilitate si informatica de gestiune, este ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6920 AndreeaEnache AndreeaEnache Buna ziua, Am o nelamurire tinand cont ca am tot citit varii pareri Eu ca si economist , absolventa de studii superioare, avand si un curs de calificare pe ... (vezi toată discuția)