avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare

Avem urmatoarea situatie: un partaj intre doi soti se solutioneaza prin atribuirea imobilului catre sotie si obligarea aceasteia la plata unei sulte. Aceasta plateste sulta si vinde apartamentul catre un tert, insa sotul inca mai locuieste in imobil. Cum poate fi acesta evacuat?
Va multumesc!
Adaugari: Sotul refuza sa plece de bunavoie si are si unele bunuri in imobil.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
aditza_shmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: aditza_shmen , utilizator 09:39, 1 Februarie 2010
prin aplicarea 480 c civ. Cerere de chemare in judecata prin care solicitati evacuarea, puteti incerca si prin intermediul unui politist .... insa nu cred ca veti reusi.
Procedura evacuarii = timp, mult timp, dificultati.
1-Prin instanta de judecata ,promovati actiune impotriva ex-ului,pentru evacuare,este procedura care necesita timp indelungat
2- In baza hotararii definitive a instantei de judecata poate fi sesizata politia responsabila care poate dispune obligarea parasirii spatiului,rezolvare rapida-teoretic
Daca sunteti persoana care ati vandut apartamentul cred ca nu mai aveti calitate procesuala activa sa solicitati evacuarea. Practic nu mai sunteti titulara dreptului de proprietatea pentru apartamentul respectiv. Este ca si cum cereti evacuarea unei persoane din casa altcuiva.
Cred ca sotul poate fi notificat prin intermediul unui executor ca s-a vandut apartamentul si sa se prezinte sa -si recupereze bunurile pe care le are in imobil. Asa demonstrati buna credinta a d-voastra si practic din acel moment raspunderea pentru faptul ca nu se prezinta sa recupereze bunurile este a d-lui.
Daca sunteti cumparatorul apartamentului cred ca plangerea la politie ar fi cea mai usoara solutie. Intrati in apartament cu martori, inventariati bunurile, notificati "sotul" si apoi , daca are vreo problema, nu are decat sa o dovedeasca, adica el trebuie sa va dea in judecata daca ceva nu-i convine.
Multumesc pentru raspunsuri... Speram sa se poata rezolva cumva fara sentinta de evacuare.
@aditza_shmen
atentie !
Vi s-a precizat in mod total eronat referitor la actiunea in evacuare.
Total gresit ,pentru ca dvs nu mai detineti calitatea asupra imobilului tranzactionat,respectiv nu aveti castig de cauza intr-o eventuala actiune in instanta,in care legal dvs nu mai puteti ridica cereri sau pretentii referitoare la respectivul spatiu.
Eventual poate promova actiune ,proprietarul de drept

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa dupa divort ContSters422407 ContSters422407 Buna seara! In 2013 mi-am cumparat apartament pe numele meu. In 2014 m-am casatorit, iar sotul si-a facut buletin cu domiciliul pe apartament. Anul asta am ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a fostului concubin al mamei mele SmarandaG SmarandaG Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de 10 ani cu un barbat. Acum 2 ani ea a decedat, ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasata sa intru in casa pe care am cumparat-o! andr44u andr44u Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv. Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)