avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din casa dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din casa dupa divort

Buna seara! In 2013 mi-am cumparat apartament pe numele meu. In 2014 m-am casatorit, iar sotul si-a facut buletin cu domiciliul pe apartament. Anul asta am intentat divortul si astazi s-a pronuntat divortul la primul termen. Partajul nu l-a intentat niciunul dintre noi pentru ca nu avem bunuri de impartit. Insa el sta in apartamentul meu luat dinainte de casatorie si refuza sa imi dea cheia si sa plece. Il pot da afara daca schimb iala si ii tai accesul, iar in cazul in care face urat sa chem politia? Sau am nevoie de ordin de evacuare de la judecatorie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:05, 26 Septembrie 2017
Pentru a-l putea evacua, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca obtinuta in acest sens.
Formulati o actiune in evacuare pe procedura speciala a evacuarii prevazuta de disp.art.1034 si urm.cod. proc.civ.
Inainte de a promova actiunea, notificati -l pe fostul sot, iar daca in termenul indicat nu paraseste imobilul, formulati actiunea, anexand pe langa celelalte inscrisuri obligatorii si dovada notificarii acestuia.
Folosind procedura speciala a evacuarii veti obtine mult mai rapid o hotararea judecatoreasca decat daca mergeti pe procedura de drept comun.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz părăsire domiciliu comun după divorț. există rezolvare pentru această situație? Cristina Rd Cristina Rd Buna ziua, bunicul meu are un apartament in care a decis sa stea sora mea si sotul ei, el (bunicul) mai avand o locuinta. Doar ca sora mea a decis sa ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune- cum intru in posesia apartamentului? taniaM taniaM in urma divortului ,am ramas cu un apartament in care am fost de acord sa locuiasca in continuare fostul sot,in contextul in care eu si copilul ne-am mutat din ... (vezi toată discuția)
Evacuare inainte de divort Maria13_06 Maria13_06 Sotia detine apartament dobandit inainte de casatorie, la care sotul la momentul respectiv a facut un credit personal, care dupa 9 ani nu l-a achitat. In ... (vezi toată discuția)