avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz părăsire domiciliu comun după divorț. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz părăsire domiciliu comun după divorț. Există rezolvare pentru această situație?

Buna ziua, bunicul meu are un apartament in care a decis sa stea sora mea si sotul ei, el (bunicul) mai avand o locuinta. Doar ca sora mea a decis sa divorteze, urmand sa inainteze actele, el nevrand pe cale amiabila. Problema este ca nici nu vrea sa plece din apartament. Cum se procedeaza in aceasta situatie, avand in vedere ca el are mutatia pe buletin acolo si nu vrea sa plece de buna voie? Exista ceva legal care sa ne ajute? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cristina Rd , utilizator 20:21, 8 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a-l putea evacua, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca obtinuta in acest sens.
Proprietarul imobilului ( bunicul) va formula o actiune in evacuare folosind procedura speciala a evacuarii prevazuta de disp.art.1034 si urm.cod. proc.civ.
Inainte de a promova actiunea, il va notifica sa paraseasca imobilul, iar daca in termenul indicat nu -l paraseste, se va formula actiunea, anexand pe langa celelalte inscrisuri obligatorii si dovada notificarii acestuia.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa dupa divort ContSters422407 ContSters422407 Buna seara! In 2013 mi-am cumparat apartament pe numele meu. In 2014 m-am casatorit, iar sotul si-a facut buletin cu domiciliul pe apartament. Anul asta am ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoana tolerata tomaconstantin2 tomaconstantin2 Am mostenit un apartament pe care am facut acte,iar acum sunt unicul propietar Dar in acest apartament inainte sa moara persoana de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Divort Enyya1 Enyya1 Avand in vedere ca eu,reclamanta, sunt in proces de divort cu paratul, iar acesta nu doreste sa paraseasca domiciliul mentionand ca o va face doar(citez) ... (vezi toată discuția)