avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Avand in vedere ca eu,reclamanta, sunt in proces de divort cu paratul, iar acesta nu doreste sa paraseasca domiciliul mentionand ca o va face doar(citez) "legal" , la finalul procesului. Domiciliul acestuia (si al meu) este in casa cumparata de parintii mei, tot ei fiind si proprietari. Va intreb, pot parintii mei sa solicite ordin de evacuare inainte de finalul procesului? El nu are niciun aport financiar in acea casa, nu vrea,in schimb el se foloseste de absolut orice lucru si facilitati sfidand orice responsabilitate pe care o are. Orice participare la plata facturilor pe care i-o solicit ramane fara raspuns.
Ca sot are dreptul de a locui cu sotia.

Proprietarii il pot evacua daca motiveaza bine in fapt si in drept.
In mod normal da ! Cred ca prin Ordonanta Presedintiala dar discutati cu avocatul...
Am apelat la acest site tocmai pentru ca sunt pareri ale unor avocati si am nevoie si de pareri impartiale. Am mentionat in discutii anterioare
ca nu am avocat.

DenisRif a scris:

In mod normal da ! Cred ca prin Ordonanta Presedintiala dar discutati cu avocatul...


Pe ordonanta nu se poate.
Va trebui sa aveti avocat daca vreti sa deschideti proces.
Problema este ca poate fi un proces de durata...
Parintii dvs. au dreptul sa ii solicite sotului sa paraseasca imobilul in care locuiti intrucat acesta este proprietatea lor.
Notificati-l initial prin avocat sa paraseasca imobilul, este obligat sa se conformeze in termen de 5 zile de la comunicarea notificarii. In cazul in care refuza, adresati-va instantei si solicitati evauarea acestuai, folosind drept temei juridic procedura speciala prevazuta de art. 1034-1045 Cod procedura civila.
Procedura pe care am mentionata mai sus este una speciala, are avantajul ca se judeca cu celeritatea si a fost prevazuta de legiuitor inclusiv pentru situatii precum cea cu care va confruntati dvs.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Termen introducere ordonanta presedintiala 28lacra 28lacra Buna ziua, Daca s-a introdus o actiune de evacuare, in baza art. 1.034 alin. 2 si art. 1040, se mai poate introduce si o ordonanta presedintiala in interval ... (vezi toată discuția)
Evacuare ex sot neproprietar dupa divort prin acord Neavizat Neavizat Divortul s-a pronuntat la data de 30mai 2017. Sunt proprietara apartamentului intabulat si inregistrat la Oficiul de cadastru(proprietate dobandita prin ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)