avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea fara vina salariatului e modificare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea fara vina salariatului e modificare unilaterala a contractului de muncă?.

Concedierea din motive ce nu țin de persoana salariatului se poate asimila cu modificarea unilaterală a contractului de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 28 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Concedierea este concediere, daca este incorecta, se poate ataca în instanță în 45 de zile de la comunicarea deciziei de concediere către salariat.
Concedierea este o încetare a contractului de muncă, iar modificarea este cu totul altceva, contractul este inca în ființa, numai că se schimba anumite elemente ale contractului respectiv.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii ...aceste situatii la care se adauga detasarea si delegarea reprezinta modificari unilaterale a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer asistentă upu fără consimțământ Veronica7 Veronica7 O asistenta din upu poate fi transeferata pe alta sectie fara consimtamantul ei (vezi toată discuția)
Detașare în sistemul de sănătate Popescu Emilia Popescu Emilia Asi vrea sa intreb daca seful are dreptul sa detaseze un infirmier de pe Paliative timp de 2 luni pe sectia de maternitate ?(cu contract semnat si specializare ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)