avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa mentiunii in CVC a numarului actului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa mentiunii in CVC a numarului actului de dobandire a unui apartament vandut

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul a fost construit in 1985 si a fost vandut de primul proprietar actualilor proprietari in 1998.
La rasfoirea actelor, am constatat ca in CVC-ul actualilor proprietari nu se face referire expresa la numarul de inregistrare al CVC-ului anterior, ci doar ca a fost dobandit de la institutia X, conform B17 si atat. Probabil se refera la B17 din cartea funciara avuta atunci, dar nu este clar. Mai pot spune ca actualii proprietari au in original si CVC-ul primului proprietar (cu numar de inregistrare, care cred ca ar fi trebuit mentionat clar in al doilea CVC).

Voiam sa va intreb daca este 100% corecta intocmirea CVC-ului fara mentiunea expresa a actului de dobandire anterior.

Ce probleme ar putea pune (in prezent sau in viitor) o astfel de situatie, cand poate voi vrea sa vand si eu apartamentul?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2023
Iag Iag, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:57, 29 Octombrie 2023
Acea mențiune referitoare la nr contractului nu afectează valabilitatea contractului.
Multumesc pentru raspuns. Totusi, nelamurirea mea este cum verifica notarul aici istoricul apartamentului, in speta actul vechi/anterior, daca acesta nu este trecut explicit in ultimul contract. Se uita in istoricul CF la rubrica B17 si cauta legatura cu CVC-ul vechi? In CF-ul curent la rubrica B17 e alt apartament decat cel de care vorbim. Clar, eu voi dori opinie notariala facuta ca la carte.
Cer scuze, dar lipsa mentiunii ma face un pic nelinistit...

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Acea mențiune referitoare la nr contractului nu afectează valabilitatea contractului.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca nu afectează valabilitatea actului în sine, nu înseamnă că nu trebuie lămurita problema. De exemplu, notarul poate cere copii de la Ocpi după actele care au stat la baza intabulării din CF, ocazie cu care ocpi va comunica și o copie a contractului de vânzare cumpărare. În opinia notariala poate fi menționată, detaliata și explicata aceasta eroare de număr dacă se dorește.
Dacă se constata ca nu e doar e greșeală de redactare și, de fapt, este o intenție de a ascunde altceva, atunci situația se schimba.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de proprietate este ultimul. Cel din 1998, care este perfect valabil.
A fost intabulat la Cartea funciara si in baza lui se vinde. Nu este obligatorie insirarea întregului istoric al imobilului, de la Adam și Eva.
Istoricul îl regăsiți în Cartea funciară a imobilului, dacă țineți neapărat.
Dacă ar fi fost vreo problema, din 1985 pana acum, termenul de prescripție pentru vreo acțiune, a trecut de mult.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de anulare cf cu termen depasit silvia25c silvia25c Buna ziua. Am si eu o intrebare, de fapt mai multe, la care nu am raspuns de 5 ani de cand sant in judecata pentru un imobil cu teren pe care l-am cumparat in ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar deltady deltady Buna ziua, am gasit cateva discutii legate de subiect, dar nu sunt lamurit. Se poate obtine un extras de carte funciara [b]colectiva [/b]pentru informare ... (vezi toată discuția)
Teren care nu a fost nationalizat ContSters295489 ContSters295489 Cum putem afla daca un teren a fpst nationalizat? (vezi toată discuția)