avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La o societate directorul general are incheiat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La o societate directorul general are incheiat contract de mandat ...

La o societate directorul general are incheiat contract de mandat in care se prevede ca are dreptul la indemnizatie de delegare in cuantul de 100 euro pe zi in cazul deplasarilor externe .
Directorul general pleaca in deplasare in Belgia , la o conferinta unde in ziua evenimentului are asigurata masa de pranz si cina , iar prin cazare are asigurat micul dejun.Cazarea este platita de societate .
Conform orei de decolare si orei de aterizare are 3 zile de deplasare . Cum este corect sa se acorde diurnal ? pentru 2 zile si jumatate (cfm HG 518/1985 Art.7 alin (4) are dreptul la 50% daca masa este asigurata de partenerii externi ) , considerand ca are asigurata masa integrala sau integral pentru ca este contract de mandat si nu se supune HG 518/1985 .
Cel mai recent răspuns: office@spiridon , utilizator 07:06, 6 Noiembrie 2023
Din pacate contractul de mandat nu se supune HG 518/1995...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea diurnei cu 50% pentru masă Geo1944 Geo1944 În cazul unei deplasări în străinătate la o conferinţă izolată de 3-4 ore (nu cursuri cu pauze de cafea, prânz), la care există în agendă un ... (vezi toată discuția)
Diurna externa institutii publice Tatiana63 Tatiana63 As dori sa aflu daca in temeiul art. 8 alin.1 din HG 518/1995 se justifica acordarea unei indemnizatii de deplasare (diurna) externa in procent de 50% pentru ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se pierde dreptul la diurna de deplasare? lgbujor lgbujor Unitatea bugetara in care lucrez obisnuieste sa nu acorde diurna de deplasare interna pentru conferintele care asigura mese, in contul taxei de participare. ... (vezi toată discuția)