avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Multumesc anticipat tuturor celor care-si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Multumesc anticipat tuturor celor care-si fac timp ...

Buna ziua,
Multumesc anticipat tuturor celor care-si fac timp sa citeasca mesajul meu si sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare:
Unchiul a murit. Descendent in viata o nepoata din partea unicului fiu (decedat si acesta). Unchiul a mai avut doi frati (decedati), au nepotii de frati in acest caz, drept de mostenire?
Multumesc inca o data tuturor celor car-si fact timp.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
strul_15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 18:07, 30 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Dacă unchiul are un descendent (nepoata), fratii nu mai au niciun drept.
Multumesc mult, sanatate.
Bună seara!
Daca unchiul are o nepoată de la singurul copil predecedat acestuia, nepoata fiului este singura care îl moștenește pe unchi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi carra carra Bună seara. Unchiul meu, frate al tatălui meu, a decedat. În viata a rămas soția lui. Nu au copii. Va rog sa îmi spuneți dacă am vreun drept de ... (vezi toată discuția)
Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)