avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste ...

Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste vechimea în muncă pentru un PFA? Acest lucru îmi este necesar pentru noul loc de muncă, în vederea stabilirii grilei de salarizare. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 30 Octombrie 2023
Ca PFA depuneti declaratii de venit in vederea taxarii si impozitarii.
ANAF poate emite o adeverinta in care sa ateste perioada in care ati platit taxe si impozite la venitul obtinut ca PFA.
Perioada în care o persoană fizică autorizată desfășoară activități economice în temeiul legii constituie vechime în specialitate, cu îndeplinirea următoarelor condiții:
a) activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
b) este înregistrată la registrul comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii.

Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea să știu dacă/ cum pot demonstra noului ... alain.delon alain.delon Buna ziua, as vrea să știu dacă/ cum pot demonstra noului angajator vechimea în specializarea studiilor având în vedere faptul că am mers in paralel ... (vezi toată discuția)
Dovadă vechime specialitate cMic cMic Bună ziua! Sunt arhitect și îmi exercit meseria în cadrul Biroului individual de arhitectură înființat conform legii 184/2001 - echivalentul PFA pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am fost in ccc până în luna august și neavând ... Adrialexandra Adrialexandra Buna ziua,am fost in ccc până în luna august și neavând cu cine lasa copiii am decis sa mi deschid un pfa.intrebarea este daca beneficiez de stimulentul ... (vezi toată discuția)