avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Buna ziua, in cazul noilor reglementari, privind ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua, in cazul noilor reglementari, privind scutirea impozitelor ...

Buna ziua,
in cazul noilor reglementari, privind scutirea impozitelor in IT
pentru un calcul scutire si nescutire se putea fol0si si calculator online de salarii ( [ link extern ] /)
dar cu noile reglementari, cum se poate folosi acest calculator online? sau exista altele ?
merci
Cel mai recent răspuns: d.nicolin@house-of-communication , utilizator 14:27, 31 Octombrie 2023
Da se poate folosi pt ca e actualizat cu modul de calcul din NOI 2023.
multumesc
in cazul in care de exemplu avem situatia cand un angajat isi negoviaza un salatriu net de 6700 lei, si tichete de masa ( 30 lei/zi lucrata) si angajatul opteaza pt varianta CAS=25%, brutul aferent este de 10416 lei pe care il vom trece in revisal si in CIM
dar in cazul in care angajatul opteaza pt varianta de cas =21,25 %, in acest caz netul ar fi de 7071? la acelasi brut de 10416; sau brutul ar tb calculat fara pilonul 2 astfel incat se rezulte 6700 lei ?
depinde ce suma neta negociati ...6700 sau 7071 .

Si sa tineti cont ca valoarea netului se va modifica in functie de nr zile de lucratoare din luna la tichete de masa .
pt noiembrie sunt 21 zile o sa fie net 6700 dar pt dec sunt 18 zile lucratoare si netul va fi 6706 . Diferenta nu e mare dar este putin .( la acelasi brut de 10416)
inteleg, sa inteleg ca in functie de ce pilon va alege angajatul vom avea si netu; dorit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Buna as avea o intrebare ...este legal ca tichetele de masa sa ... pluticoman pluticoman Buna as avea o intrebare ...este legal ca tichetele de masa sa fie calculate la salar??? adica la un salar brut de 3600 primesc net 1927+150 lei contributie ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)