avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara. De 3 ani am divortat la notar si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara. De 3 ani am divortat la notar si acolo s.a ...

Pensie alimentara.
De 3 ani am divortat la notar si acolo s.a hotarat si pensia alimentara pentru cei doi copii.Intre timp am depus actele la judecătorie pentru majorarea pensiei.Nu vreau sa.mi iau avocat,vreau sa ma reprezint singura cu toate ca pe întâmpinare am scris ca vreau ca dosarul sa se judece si in lipsa mea.Am aflat ca fostul sot vrea sa.si ia avocat.Ce ma sfatuiti?Eu nu vreau altceva decat cei 33% din cat castiga el pentru cei doi copii,mai ales ca cel mic are si probleme de sanatate.Credeti ca instanta poate sa decida sa.mi dea mai putin decat spune legea?.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 2 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
copilul nu avea probleme de sanatate.I

asta e un element foarte important. deci descrieti situatia cum era la data intelegerii notariale si cum e acum la 3 ani distanta cand are probleme de sanatate, cand preturile au crescut cu cca 20%, ca i-a crescut si lui salariul sigur si cereti ca instanta sa ceara relatii la anaf despre veniturile sale...( luati in calcul si ca e posibil sa aiba minim pe ec pe cartea de munca... si astfel nu rezolvati nimic daca suma stabilita e la nivel de 1/3 din salariul minim)
intemeiati-va cerere si pe art referitoare la pensie, dar si pe asta

Art. 486. -
Ori de câte ori există neînţelegeri între părinţi cu privire la exerciţiul drepturilor sau la îndeplinirea îndatoririlor părinteşti, instanţa de tutelă, după ce îi ascultă pe părinţi şi luând în considerare concluziile raportului referitor la ancheta psihosocială, hotărăşte potrivit interesului superior al copilului. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile.

de asemenea, e important sa dovediti ca ati incercat sa va intelegeti cu tatal, sa stie de problemele de sanatate si ca nu vrea sa participe la cumparare de retete sau decont de terapii etc.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc mult!
acest răspuns util
Puteți formula cerere de ajutor public judiciar și sa beneficiați de avocat din fondurile ministerului justiției dacă va încadrați în condițiile legii, Oug 51/2008.
acest răspuns util
Trebuie sa faceți dovada ca au crescut veniturile fostului sot(instanta va verifica într un program ANAF acest aspect,va solicita o adeverință pt ultimele 6 luni de la firma unde pârâtul lucreaza) în ceea ce privește nevoile minorilor e recomandat sa depuneți ceva acte,chitanțe,bonuri fiscale privind cheltuielile făcute cu aceștia,alimente,medicamente,rechizițe,,activitati extrașcolare etc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Trebuie sa faceți dovada ca au crescut veniturile fostului sot(instanta va verifica într un program ANAF acest aspect,va solicita o adeverință pt ultimele 6 luni de la firma unde pârâtul lucreaza) în ceea ce privește nevoile minorilor e recomandat sa depuneți ceva acte,chitanțe,bonuri fiscale privind cheltuielile făcute cu aceștia,alimente,medicamente,rechizițe,,activitati extrașcolare etc.

Pot face dovada cheltuielilor pentru mancare pentru o luna de exemplu? Nu am strans bonuri,chitante in tot acest timp.Mai am anumite bonuri de la unele analize,dar nu de la toate.In schimb pot sa duc tot dosarul copilului din ultimul an si jumatate.Va multumesc mult pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Mc donald's - actionare in instanta pentru daune Dani1993 Dani1993 Bună seara am nevoie de o părere și mă gândeam ca poate mă ajuta cineva cu un sfat..Începând cu 2014 am început sa mănânc fastfood intre 3 și 5 ori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am divortat prin acord, tatal fiind de acord sa stabilim ... Gorj78 Gorj78 Buna ziua, am divortat prin acord, tatal fiind de acord sa stabilim domiciliul fetitei la mine si sa plateasca pensie 1/4 din veniturile lui. In ultimii ani, ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor ioana-03 ioana-03 Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei ... (vezi toată discuția)