avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Potrivit art. 391 alin.(3) din Lg. nr. 95/2006, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Potrivit art. 391 alin.(3) din Lg. nr. 95/2006, actualizata "În ...

Potrivit art. 391 alin.(3) din Lg. nr. 95/2006, actualizata "În unităţile sanitare publice, medicii membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, cetăţeni români, profesorii universitari şi cercetătorii ştiinţifici gradul I, doctorii în ştiinţe medicale, care desfăşoară activităţi medicale continuă, la cerere, activitatea medicală până la împlinirea vârstei de 70 de ani." Este obigatorie aprobarea cererii depusa de medicul care doreste continuarea activitatii sau managerul unei unitati sanitare poate refuza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:00, 1 Noiembrie 2023
In opinia mea, cererea trebuie sa fie aprobata de conducerea unitatii sanitare .
Cred ca poate fi interpretata si asa, insa cred ca si invers. Adica, daca solicita, nu vad ce motiv ar avea conducerea unitatii sanitare sa nu aprobe. Daca nu ar solicita, unitatea nu l-ar putea obliga sa ramana, chiar si in situatia in care este deficit de medici in toate spitalele din tara.
Este corect, ce spuneti , intrucat nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la ce varsta pot lucra farmacistii femei de circuit inchis ... Haimi Haimi Pana la ce varsta pot lucra farmacistii femei de circuit inchis (farmacisti de spital)? Mentionez ca in cazul de interes, contractul a fost prelungit prin ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a iesi la pensie - medic primar constantin.letitia constantin.letitia Buna ziua, Sunt medic primar - coordonator de centru si am fost somata de catre conducere sa imi depun dosarul de pensionare pentru limita de varsta, eu ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplica? ContSters229751 ContSters229751 Ce lege se aplica in cazul pensionarii unui medic, codul muncii sau legea reformei sanatatii? In caz de restructurare a activitatii unei institutii, se ... (vezi toată discuția)