avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie! Va rog daca se poate sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire ...

Buna seara! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire intr o speta.Am primit o decizie de la institutia unde am lucrat, prin care m i se comunica ca am de achitat o suma de bani.incasata ca un spor .Decizia este ca urmare a unui control a curtii de conturi.As dori sa contest aceasta decizie in instanta,dar instituia unde am lucrat m a instiintat sa ma prezint pentru a achita suma sau a semna un angajament de plata in rate.Intrebarea este daca semnez angajamentul pot sa mai contest in instanta decizia lor?In cate zile de la primirea deciziei de plata pot sa fac contestatie la decizie in instanta?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alis07 , utilizator 18:22, 31 Octombrie 2023
bună seara! aveți aici o lamurire la problema care vă interesează.www.avocatnet.ro/articol_636...
Nu sunteți obligat să semnați nimic,Dacă semnați un angajament opinez că înseamnă o recunoaștere a datoriei, astfel încât o acțiune în justiție nu prea mai are șanse de reușită. Dacă sunteți convins că aveți dreptate și vi se cuvenea legal acel spor, așteptați să vă rețină din bani și mergeți apoi în instanță cu șanse de câștig care merg spre 100 %. În absența unei hotărâri judecătorești sau a acordului dvoastră nu vă pot reține banii. Asta este ceea ce a spus în esență CCR.
Cand a facut Curtea de conturi controlul?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
controlul a fost facut in oct.2022
Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de imputare nu produce efecte juridice, prin urmare, va trebui sa va actioneze in instanta pentru recuperarea sumei nedatorate...

Alte discuții în legătură

Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu functionar public irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua! O UAT de municipiu a acordat salariatilor, de Pasti si de Craciun, cate o suma de bani, conform acordului colectiv. La verificare, Curtea de ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar annemarie2010 annemarie2010 buna seara, sa va explic problema mea: am fost angajata la o firma comerciala ocupand functia de sef tura-gestionar, anul trecut la un inventar (iesind minus ... (vezi toată discuția)