avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actiune in restituirea de catre salariat a unei plati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept

in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la unitatea noastra de la curtea de conturi s-a constatat ca acest spor de 10 % a fost dat nelegal. Acuma ne obliga sa semnam un angament de plata pentru restituirea sumei " pagubite". Precizez ca unitatea ne-a dat in judecata pentru pagubirea spitalului (am proces cu managera pe 6 octombrie). Intrebarea mea este: este normal daca am semnat angajamentul de plata sa ma mai dea in judecata? si daca nu semnezi angajamentul de plata sa-ti ia din salar o anumita suma asa cum au patit colegele mele? Precizez ca a obligat colegele mele sa semneze angajamentul de plata chir daca sunt date in judecata.
Va multumesc! astept raspuns
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 18:39, 5 Mai 2011
puteti sa o ajutati pe irectoarea spitalului sau nu , restituind de buna voie acea suma de bani care v-a fost acordata o ajutati pe directoare ,care la un moment dat a fost de acord cu plata acestei sume chiar daca probabil era undeva la limita legala , daca nu sunteti de acord o sa-i platiti probabil dupa incheierea actiuni judecatoresti (ati fost data in judecata probabil la comun tot personalul ptr a recupera suma de bani )
nici nu stiu ce sa va sfatuiesc se poate intampla ca instanta sa constate ca directoarea a avut dreptate si curtea de conturi sa se fi inselat si ce te faci atunci daca tu deja ai restituit inapoi bani?
dar mai exista si varianta ca in instanta sa perdeti , si atunci cum te uiti in ochii conducerii daca tu nu ai fost de acord sa platesti de buna voie
probabil ca va inchipuiti ca astfel de lucruri se vor lasa cu sanctiuni impotriva celor care au hotarat acordarea acelui spor
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
ContSters146272, utilizator
problema e ca eu am semnat angajamentul de plata , dar tot am primit citatie
Ai facut foarte rau ca ai semnat acel angajament;
Daca nu il semnai trebuia sa obtina spitalul o hotarare jud in care sa se precizeze ca acea suma de bani va fost acordata ilegal;
Chiar daca nu ati avut act aditional semnat la ctr de munca , e posibil ca acea suma de bani sa fi fost acordata ca urmare a faptului ca a fost negociata in ctr colectiv de munca si atunci avea suport legal, probabil a fost negociata de catre sindicat cu conducerea unitatii..
Oricum trebuia sa va dea in judecata pt a recupera suma ,daca voi nu semnati angajamentul, dar nu era obligatoriu sa se si castige dosarul;
Acum prin faptul ca voi ati semnat angajamentul este foarte usor sa obtina in instanta o hot favorabila,instanta o sa constate faptul ca sunteti de acord cu actiunea si se inchide dosarul ;
In baza angajamentului de plata o sa va opreasca lunar banii pe statul de plata pana la recuperarea integrala a prejudiciului;
Va port retine lunar intre 1/3 -maxim 1/2 din salariu daca nu aveti si alte retineri salariale,(popriri pe salariu.., rate,,,etc)
Ati cam picat in plasa lor.........
colegele mele dupa e i-au arat sefei de sectie, fiind director medical, desi ele nu semnase angajamentul de plata- le-a obligat sa-l semneze. Eu nu cred ca e corect asa.
A procedat corect unitatea . Angajamentul de plata nu poate constitui titlu executoriu . Orice retinere se face numai in baza unei hotarari judecatoresti . Unitatea a actionat in instanta pentru a se pune la adapost in cazul in care salariatul care a semnat angajamentul nu mai vrea sa mai plateasca .

Alte discuții în legătură

Abordare notificari TEREC ANDREI TEREC ANDREI Institutia unde lucrez a fost verificata de Curtea de Conturi care a constatat ca amgajatii au primit sume necuvenite in perioada octombrie 2014-noiembrie ... (vezi toată discuția)
Inapoiere bani din salariu ( spor ) !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Sotia mea lucreaza la un spital ,unde este aistenta sefa .Directorul i-a dat un spor (SPCIN) .Acum el a murit si a venit un control care a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie! va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire ... Alis07 Alis07 Buna seara! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire intr o speta.Am primit o decizie de la institutia unde am lucrat, prin care m i se comunica ca am ... (vezi toată discuția)