avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actiune in restituirea de catre salariat a unei plati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept

in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la unitatea noastra de la curtea de conturi s-a constatat ca acest spor de 10 % a fost dat nelegal. Acuma ne obliga sa semnam un angament de plata pentru restituirea sumei " pagubite". Precizez ca unitatea ne-a dat in judecata pentru pagubirea spitalului (am proces cu managera pe 6 octombrie). Intrebarea mea este: este normal daca am semnat angajamentul de plata sa ma mai dea in judecata? si daca nu semnezi angajamentul de plata sa-ti ia din salar o anumita suma asa cum au patit colegele mele? Precizez ca a obligat colegele mele sa semneze angajamentul de plata chir daca sunt date in judecata.
Va multumesc! astept raspuns
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 18:39, 5 Mai 2011
sa inteleg ca eu care am semnat angajamentul de plata nu o sa mai am treba cu procesul. Sporul a fost negociat de sindicat si la verificarea curtii de conturi s-a decis sa dam banii inapoi.
jalaboi a scris:

sa inteleg ca eu care am semnat angajamentul de plata nu o sa mai am treba cu procesul. Sporul a fost negociat de sindicat si la verificarea curtii de conturi s-a decis sa dam banii inapoi.

Codul muncii prevede că salariatul care a primit de la angajator o sumă nedatorată, este obligat să o restituie.
Trebuie avut în vedere că nici angajamentul de plată şi nici învoiala părţilor nu constituie titluri executorii şi, drept urmare, în baza lor nu se pot face reţineri salariale lunare pentru acoperirea pagubei.
ce s-a intamplat la proces, ati castigat sau nu, ma aflu in aceeasi situatie si nu stiu cum sa procedez, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abordare notificari TEREC ANDREI TEREC ANDREI Institutia unde lucrez a fost verificata de Curtea de Conturi care a constatat ca amgajatii au primit sume necuvenite in perioada octombrie 2014-noiembrie ... (vezi toată discuția)
Inapoiere bani din salariu ( spor ) !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Sotia mea lucreaza la un spital ,unde este aistenta sefa .Directorul i-a dat un spor (SPCIN) .Acum el a murit si a venit un control care a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie! va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire ... Alis07 Alis07 Buna seara! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire intr o speta.Am primit o decizie de la institutia unde am lucrat, prin care m i se comunica ca am ... (vezi toată discuția)