avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat este limita de imprumut cu numerar intre persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat este limita de imprumut cu numerar intre persoane fizice?

Buna ziua,
Care e suma maxima care se putea imprumuta in numerar pe 30 octombrie 2023 intre persoane fizice, cu contract de imprumut la notar?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
automecanic, utilizator
Cel mai recent răspuns: automecanic , utilizator 18:05, 1 Noiembrie 2023
Buna ziua, până pe 31 octombrie 2023 (inclusiv) plafonul pentru încasări și plăți, în numerar, între două persoane fizice este de 50.000 lei.
De la 1 noiembrie 2023 acest plafon se modifică la suma 10.000 lei/tranzacție/numerar.
Multam de raspuns!

Eu am imprumutat o persoana particulara cu 40000 lei in numerar pe 30 octombrie.
Cand va fi la restituire acum trebuie sa imi returneze imprumut prin cont bancar conform legii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Împrumutul de la o persoană fizică se tranzacționează prin bancă? dacă da, de la ce sumă este obligatorie procedura? OPLA OPLA Buna ziua, am doua întrebări: 1. in cazul când o persoana fizica dorește sa ia un împrumut de la alta persoana fizica suma împrumutată trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica lilicu lilicu Doi investitori imobiliari , persoane fizice inregistrate in scop de TVA vand dupa 09.05 2015 un apartament de 30000euro unei persoane fizice. Se vor emite ... (vezi toată discuția)