Bună ziua, am început succesiunea de pe urma tatălui meu (decedat pe 8 octombrie 2022) în data de 18 septembrie 2023. Menționez că tata era divorțat ,iar noi suntem 3 frați dintre care unul are handicap schizofrenie,irecuperabil. Frații mei sunt de acord să îmi cedeze mie drepturile unei garsoniere care a aparținut tatălui meu(singura proprietate care a avut-o). Fratele cel Mare a semnat la notar că îmi cedează mie partea lui,dar în cazul fratelui cu handicap, dl.notar ne-a trimis la judecătorie să îi dea un act la mână insotitorului permanent (adică mama noastră),ca să poată semna în locul fratelui bolnav. A avut înfățișare pe 30 octombrie 2023 la judecătorie și i s-a comunicat să consulte un avocat. Dacă frații suntem toți de acord să îmi cedeze mie garsoniera de ce nu se poate elibera acel act,trebuie sa se mai prezinte încă o data pe 20 noiembrie?. De ce trebuie sa consulte un avocat? Dacă nu era unul din ei de acord înțelegeam, dar suntem toți de acord!??
Pentru ca fratele dvs sufera de o afectiune care ii afecteaza discernamantul si nu poate semna in mod valabil acte juridice.
Sau, prezentati un certificat medico-legal psihiatric, de la medicul legist (nu de familie, nu psiholog, nu psihiatru, ci doar legist), care sa ateste ca fratele are discernamantul necesar pentru a incheia acte juridice.
Intocmire testament
tudor_11
buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa ... (vezi toată discuția)