avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am început succesiunea de pe urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am început succesiunea de pe urma tatălui meu (decedat ...

Bună ziua, am început succesiunea de pe urma tatălui meu (decedat pe 8 octombrie 2022) în data de 18 septembrie 2023. Menționez că tata era divorțat ,iar noi suntem 3 frați dintre care unul are handicap schizofrenie,irecuperabil. Frații mei sunt de acord să îmi cedeze mie drepturile unei garsoniere care a aparținut tatălui meu(singura proprietate care a avut-o). Fratele cel Mare a semnat la notar că îmi cedează mie partea lui,dar în cazul fratelui cu handicap, dl.notar ne-a trimis la judecătorie să îi dea un act la mână insotitorului permanent (adică mama noastră),ca să poată semna în locul fratelui bolnav. A avut înfățișare pe 30 octombrie 2023 la judecătorie și i s-a comunicat să consulte un avocat. Dacă frații suntem toți de acord să îmi cedeze mie garsoniera de ce nu se poate elibera acel act,trebuie sa se mai prezinte încă o data pe 20 noiembrie?. De ce trebuie sa consulte un avocat? Dacă nu era unul din ei de acord înțelegeam, dar suntem toți de acord!??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:36, 31 Octombrie 2023
Pentru ca fratele dvs sufera de o afectiune care ii afecteaza discernamantul si nu poate semna in mod valabil acte juridice.
Sau, prezentati un certificat medico-legal psihiatric, de la medicul legist (nu de familie, nu psiholog, nu psihiatru, ci doar legist), care sa ateste ca fratele are discernamantul necesar pentru a incheia acte juridice.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu sau fără partaj DobreC DobreC Bună seara! In urma decesului parintilor, am ramas 6 frati. Am deschis succesiunea, in care dorim, bine-nteles partajul amiabil. Inainte cu patru zile de ... (vezi toată discuția)
Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe ... Magie1 Magie1 Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe medicale că nu are probleme persoana. Și orice act de donație sau certificat ... (vezi toată discuția)
Sunt într-o mare dilemă. vreau să cumpăr un apartament de ... davidbeck davidbeck Sunt într-o mare dilemă. Vreau să cumpăr un apartament de la o persoan în vârstă. Prețul este foarte bun. Dilema și îngrijorarea vine de la faptul ... (vezi toată discuția)