avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In anul2021 am fost la NN sa scot banutii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In anul2021 am fost la NN sa scot banutii tatălui ...

Buna ziua! In anul2021 am fost la NN sa scot banuti tatălui meu care a decedat din pensia privată pilon 2 , doar ca atunci au fost transferați in contul de care eu nu știam , am înțeles ca s a dat o lege și moștenitorii pot scoate banii , am sunat la BCR unde am pilonul și au zis ca nu se poate doar la pensie , cum pot proceda sa scot acei bani moșteniți?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:27, 1 Noiembrie 2023
Se pot scoate numai daca mostenitorii sunt minori.
Altfel,se transfera in contul de pensii.
Asta știu , eu vreau sa scot doar banii primiți ca și moștenire , nu și ceilalți din pilonul meu
vali m a scris:

Se pot scoate numai daca mostenitorii sunt minori.
Altfel,se transfera in contul de pensii.

Pai tocmai vi s-a spus ca nu puteti sa-i scoateti, s-au transferat in contul dvs de pensie pilon II, asta prevede legea.

Și nu ii pot scoate doar pe aceia transferați ? Bănuiesc ca scrie ca sunt moșteniți și nu sunt ai mei stransi
elenazan a scris:

Pai tocmai vi s-a spus ca nu puteti sa-i scoateti, s-au transferat in contul dvs de pensie pilon II, asta prevede legea.

Nu puteti sa-i scoateti. Doar cand iesiti dvs la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Retragere pensie pilonul 2 problemapensie problemapensie Buna seara, problema e in felul urmator: tata a cotizat la pilonul 2 de pensii private, si a decedat de cancer. Ulterior, cand ne-am interesat despre fondul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma aflu in urmatoarea situație: anul trecut in martie ... Andreea2023 Andreea2023 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situație: anul trecut in Martie mai exact am depus cerere pentru pensia privată pilon 2 a mami mele decedate dar mi sa spus ... (vezi toată discuția)