avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit 2175 lei AMENDA si 3 luni PERMISUL SUSPENDAT ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit 2175 lei AMENDA si 3 luni PERMISUL SUSPENDAT pentru ca nu am fost de acord cu AMIABILA

Am nevoie de un MARE ajutor in urmatoarea problema:
Am fost implicat intr-un accident auto in Bucuresti, cand intr-o intersectie eu am virat la stanga iar un cetatean de etnie roma si cu un bmw fara RCA, a intrat cu toata viteza in mine in ideea ca el are prioritate si o sa-i dau asigurarea pentru AMIABILA, lucru cu care nu am fost de acord si am mers la BIROUL DE ACCIDENTE USOARE cu masina pe platforma, acolo un nene politist BESTIAL a decis ca eu sunt VINOVAT si mi-a dat o AMENDA de 2175 lei (salariu pe o luna) si mi-a retinut si PERMISUL pentru 3 luni, precizez ca in urma accidentului masina mea un LOGAN este DAUNA TOTALA nu se mai poate REPARA
Doresc sa CONTEST PROCESUL VERBAL DE CONTRAVENTIE si eram interesat de un SFAT daca este ok sa cer ANULAREA procesului verbal de contraventie ori sa cer schimbarea contraventiei in AVERTISMENT avand in vedere ca la data producerii accidentului eu nu aveam nici o CONTRAVENTIE IN CAZIERUL AUTO, in 20 de ani nu am avut niciodata PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT, nu am avut cum sa evit ACCIDENTUL din cauza VITEZEI celui cu BMW, precizez ca in masina se afla si sora mea pe care o voi ruga sa vina ca MARTOR si sa spuna ce a vazut.... ca RESPECTIVUL cu BMW a intrat ca RACHETA in noi fara frana... fara nimic....o sa cer si imaginile din intersectie ca am vazut ca sunt camere...
Cel cu bmw ul nu a patit nimic desi trebuia sa-i fie RETINUTE placutele si CERTIFICATUL DE INMATRICULARE plus AMENDA pentru LIPSA RCA...dar NIMIC....
Orice SFAT este BINEVENIT
Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:10, 1 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Puteți face plângere contravențională care să aibă două solicitări: una principală: anularea PV, și cealaltă subsidiară: schimbarea în avertisment.
Important este să fie formulată și depusă în termenul legal, în caz contrar va fi respinsă ca tardiv introdusă.

Cu stimă,

Av. Daniela Strungariu
Baroul Iași
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
Cabinet de avocat Daniela Strungariu, Avocat
Din pacate pentru dvs. manevra de a vira la stinga este fara prioritate fata de cei care vin din dreapta.
Articolul 59
(2) În intersecții, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligați să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează și care circulă din partea dreapta.

In ceea ce priveste suma pe care trebuie s-o platiti , aveti posibilitatea in 15 zile sa platiti la jumatate din minim (conform OG 2/2001), lucru pe care ar trebui sa-l faceti chiar daca doriti sa contestati PV de contraventie. Ati fost sanctionat pentru incalcarea art. 102 alin 3 litera g, minim e 9 puncte amenda.
[ link extern ]

In instanta e mai bine sa va angajati un avocat, daca nu stiti legea si procedurile.
Nu are nici o relevanta ca nu ati avut vreo contraventie pina acum.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat neacordare prioritate vehicole irrrrina irrrrina Buna ziua, Azi mi s-a suspendat permisul pentru neacordarea prioritatii de dreapta in intersectia de la Arcul de triumf, desi din partea dreapta nu venea ... (vezi toată discuția)
Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)