avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împiedicare întâlnire părinte -copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împiedicare întâlnire părinte -copil

Bună ziua, mă confrunt cu următoarea situație: sunt divorțat de 4 ani și locuiesc în străinătate. De fiecare dată când am venit în țară am vrut să mă întâlnesc cu fiica mea(care are 16 ani) însă mama ei nu accepta să ne vedem fără ca ea sa fie prezentă la întâlnire. Eu nu accept acest lucru, deja s-a întâmplat de 2 ori acest lucru. Ce pot face in această situație, având în vedere că fata dorește să ne vedem, dar este prinsă într-o situație jenantă și nu ar vrea să supere pe nimeni. Acordul paternal este valabil, însă nu are nici o referire la acest gen de situații. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:14, 2 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și faceți o sesizare. Dacă lucrurile nu se rezolvă în acest mod, trebuie să vă adresați instanței de judecată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal ar trebui respectat actul respectiv.
Procedați cum s-a arătat mai sus dar nu cred ca la instanță ar avea sens sa ajungeți.

Legea va da dreptul de a merge la avocat cu actul pentru o analiza atenta și căutarea de soluții concrete în urma unei discuții amănunțite cu avocatul.

Nu refuzați întâlnirea cu minorul dacă nu rezolvati fără avocat.

București 2023
Unul dintre subiectele de discuție pe care vreau să îl abordeze este și redactarea unui nou acord parental, însă nu vreau ca fata să aibă un răspuns pregătit, ci vreau să aflu direct de la ea o părere. Cum m-ar putea ajuta cei de direcția copilului? Au ei pârghii legale pentru a interveni? In mod normal și eu am aceeași autoritate părintească, nu există nici un motiv să fie doar noi doi
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in act nu scrie ca vizitele se fac in prezenta mamei, atunci nu are ce cauta. Relatiile tata fiica nu se pot inchega daca e si un al 3 lea in discutie. Nu face bine nici copilului acest control si aceasta lipsa de incredere. Banuiesc ca nu vrea sa ii faca rau propriului copil, desconsiderandu i capacitatile de intelegere si apreciere. Oricum copila este mare si are drepturi f largi, ar tb sa si le exercite, cu sprijinul dvs. plecand chiar de la discutie deschisa cu mama ei in care sa isi spuna cu fermitate punctul de vedere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Andrei Malu a scris:

Unul dintre subiectele de discuție pe care vreau să îl abordeze este și redactarea unui nou acord parental, însă nu vreau ca fata să aibă un răspuns pregătit, ci vreau să aflu direct de la ea o părere. Cum m-ar putea ajuta cei de direcția copilului? Au ei pârghii legale pentru a interveni? In mod normal și eu am aceeași autoritate părintească, nu există nici un motiv să fie doar noi doi

Ei pot veni sa discute cu mama.
O pot și îndepărta de minor cu vorba dar fără a folosi forța.
Puteti veni și cu avocat pentru discuții cu mama.
Însă, trebuie o întâlnire anterioara cu avocatul si nu în ziua vizitei.

Trebuie toti anunțați din timp ca au mult de lucru.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Dm/dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți ... Elenaalexandra13 Elenaalexandra13 Dm/Dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți avem un copil de 5 ani , am avut o relație timp de 6 ani in care au fost numai certuri ... (vezi toată discuția)
Fetita mea refuza sa se intoarca la mama damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si ... (vezi toată discuția)