avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împiedicare întâlnire părinte -copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împiedicare întâlnire părinte -copil

Bună ziua, mă confrunt cu următoarea situație: sunt divorțat de 4 ani și locuiesc în străinătate. De fiecare dată când am venit în țară am vrut să mă întâlnesc cu fiica mea(care are 16 ani) însă mama ei nu accepta să ne vedem fără ca ea sa fie prezentă la întâlnire. Eu nu accept acest lucru, deja s-a întâmplat de 2 ori acest lucru. Ce pot face in această situație, având în vedere că fata dorește să ne vedem, dar este prinsă într-o situație jenantă și nu ar vrea să supere pe nimeni. Acordul paternal este valabil, însă nu are nici o referire la acest gen de situații. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:14, 2 Noiembrie 2023
Mai asteptati doi ani si va fi majora.
Minorul poate respinge părintele care îl deranjează și dacă are 14 ani.Daca vrea poate îndepărta mama...

Daca așteaptă 2 ani poate fi grav afectata relația parinte-copil.
Fiecare caz este diferit în aceste relații de familie...

Vad și justiția cum se misca și se misca extrem de prost...în astfel de cazuri..
Judecatorii sunt depășiți sau de rea-credință.
Sau.. și...și...

București 2023
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Dm/dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți ... Elenaalexandra13 Elenaalexandra13 Dm/Dmn.avocat ce șanse ar avea fostul soț nu suntem căsătoriți avem un copil de 5 ani , am avut o relație timp de 6 ani in care au fost numai certuri ... (vezi toată discuția)
Fetita mea refuza sa se intoarca la mama damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si ... (vezi toată discuția)