avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am un copil cu handicap mediu, unde ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am un copil cu handicap mediu, unde certificatul ii ...

Buna ziua! Am un copil cu handicap mediu, unde certificatul ii expira in martie, dar el face 3 ani pe 30 iunie.
1.Pana cand beneficiez de indemnizatie?
2.daca ma intorc la serviciu cu 30 de zile inainte de expirarea certificatului, beneficiez de sporul de insertie? Si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:11, 2 Noiembrie 2023
Dreptul la indemnizație se va suspenda începând cu luna următoare celei în care s-au împlinit trei luni de la data expirării certificatului de încadrare în grad de handicap al copilului, iar un certificat nou nu a fost depus în această perioadă. Neprezentarea unui nou certificat de încadrare în grad de handicap în termenul de trei luni conduce la încetarea dreptului.

În cazul în care copilul este reîncadrat în grad de handicap în perioada de suspendare a indemnizației de CCC, plata se va relua începând cu ziua următoare reîncadrării în grad de handicap.
www.avocatnet.ro/articol_625...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas certifical handicap avan avan Buna ziua! Buna seara! Am primit pensie de urmas din 2007 pana in 2009 cand m-am angajat si am facut cerere de suspendare a ei. Atunci eram si student la ... (vezi toată discuția)