avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum contest o renuntare la urmarirea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum contest o renuntare la urmarirea penala?

O ruda mi-a furat banii de arenda. Am reclamat la poliție, s-a deschis dosar penal și ruda mi-a restituit banii. Procurorul a dispus renuntarea la urmarirea penala pe motiv ca banii au fost returnati, ca infractiunea nu prezintă gravitate ridicată, nu e de interes public etc. Ordonanta e la judecatorul de camera preliminara. Aș vrea sa știu cum pot contesta aceasta decizie.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Sorina-Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:48, 4 Noiembrie 2023
Bună dimineața! Formulați la instanță o contestație în care aratați motivele pentru care dumneavoastră considerați că soluția procurorului nu este temeinică și de ce ar trebui persoana trimisă în judecată. De asemenea, ar fi bine să mergeți la instanță la termenul stabilit și să susțineți și in fața instanței motivele din contestație. Dacă suma nu este foarte mare si persoana nu mai are alte fapte, e posibil ca instanța să mențină soluția procurorului.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar suma nu este foarte mare și ruda nu are antecedente penale. Problema este ca persoana ia banii de arenda, ai mei și ai altor rude care nu vor sa se implice, din mai multe localitati. Chiar nu i se poate da o amenda penala, advertisment penal, ceva? Nu e vinovata de nimic? Furtul în sine nu are nicio consecinta? Dacă nu este trasa la raspundere, ea sa continua sa fure și eu alerg după banii mei?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Sorina-Ana, utilizator
Mergeți la avocat specializat în drept penal cu ordonanța.
Trebuie sa va explice mai multe lucruri.
Termene, situații, etc.

Se poate contesta dar trebuie analizat.
Nu pare sa aveți șanse mari după analiza mea scurtă.

O analiza amănunțita presupune analizarea actelor dosarului și discuții concrete verbale, etc.
Asa ceva generează costuri.

București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)
Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal clasat cu nup cat dureaza pana primesc rezolutia? David2011111 David2011111 Buna ziua,din nefericire mam ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcolului,insa in baza analizelor de la iml politistul care ancheteaza ... (vezi toată discuția)