avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica -Venituri strainatate -pensie de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica -Venituri strainatate -pensie de handicap ?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : un cetatean roman care a lucrat in strainatate, a suferit un accident la locul de munca , in urma cu doi ani si a primit pensie de handicap din tara unde a lucrat . Anul acesta a primit de la ANAF o notificare prin care este solicitat sa depuna declaratia unica pentru venituri realizate in strainatate.
1.Este corect sa fie notificat , avand in vedere ca intre tara respectiva exista o conventie pentru evitatarea dublei impuneri ?
2. Pensia de handicap este asimilata in declaratia unica la Pensii ( din cate am citit se refera la pensii pentru limita de varsta) ?
3 . Pensia de handicap nu este scutita de impozitare ?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
Venit din job remote-din strainatate alle4295 alle4295 Buna ziua, Este prima oara cand am un job prin intermediul internetului, din strainatate, la firma Appen. Am primit un contract de munca online iar banii ii ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)