avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea problema. Am un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea problema. Am un apartament ...

Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea problema. Am un apartament luat printr-un contract de intretinere cu bunica mea. Din cauza ei nu mai putem locui împreună. Eu la apartament nu vreau sa renunț pentru ca am investit mult în el pana sa facem actele. Comportamentul ei s-a schimbat ulterior. Imi pot indeplini contractul cu obligația de intretinere si fara sa locuiesc cu ea?
Sau ce as putea face? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ligiasmeureanu , utilizator 16:23, 10 Noiembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, nu trebuie sa locuiti cu ea, doar trebuie sa o intretineti, vedeti ce obligatii v-ati asumat prin contract. sa va faceti dovezi ca vreti sa o intretineti, ca poate doamna se supara si nu vrea, e treaba ei.
Da. Este un contract standard de intretinere. Achitarea utilităților, medicamentelor si a mancarii. Ii duc ce are nevoie când are nevoie, păstrez bonurile la tot, oricum eu le achit de ani de zile nu doar de cand am facut actele. În rest ce motive ar putea găsi sa ma dea in judecata?
Sau dacă ma da in judecata trebuie să aibe un motiv clar, nu?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
doru88, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai asta e motivukl, ca nu va achitati de obligatii
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma pot achita de obligatii furnizandu-i tot ce ii trebuie fără să locuim împreună, astfel încât să nu aibă motiv. Multumesc frumos pentru amabilitate.

Alte discuții în legătură

Conviețuirea cu mama a devenit de nesuportat, cum pot să reziliez contractul de întreținere? nu am nicio pretenție și nu mai vreau să fiu întreținătorul ei legal Nikana1 Nikana1 Buna seara , va rog sa ma ajutati in aceasta situatie : Sunt unicul copil si in 1996 am incheiat cu parintii mei un contract de intretinere pe timpul vietii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , contractul de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere ... Crystyana30 Crystyana30 Buna seara , contractul de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere poate fi atacat dupa decesul persoanelor care au fost in intretinere in baza ... (vezi toată discuția)
Imobil grevat de drept de uzufruct viager MrAl MrAl Buna ziua Doresc putin ajutor daca sunteti binevoitori :) Doresc sa achizitionez un apartament scos la licitatie dar care este grevat de un drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)