avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil grevat de drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil grevat de drept de uzufruct viager

Buna ziua
Doresc putin ajutor daca sunteti binevoitori :)
Doresc sa achizitionez un apartament scos la licitatie dar care este grevat de un drept de uzufruct viager catre doua persoane ( parintii domnului care are apartamentul executat ). Sunt constient de faptul ca daca voi achizitiona acest imobil la licitatie nu voi putea intra in posesia lui decat dupa decesul celor doua persoane.
Intrebarile mele sunt:
1-Daca cele doua persoane au drept de uzufruct VIAGER asta inseamna ca ca proprietarul actual (fiul lor) le si intretine financiar ? Iar daca achizitionez imobilul obligatiile proprietarului mi se transmit mie ?
2- Daca cele doua persoane care au drept de uzufruct viager nu isi achita cheltuielile de intretinere , am dreptul sa le sistez utilitatie ?

Multumesc anticipat pentru ajutor
ps momentan nu sunt in tara si nu pot apela la consilierea unui avocat, din acest motiv va cer ajutorul.
Apartamentul avand un pret mic de achizitie, este o investitie pe termin lung, sunt constient ca nu o sa il pot folosi fara ca cele doua persoane cu drept de uzufruct viager sa renunte la acest ,,privilegiu,, ori decat dupa decedarea lor.
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:51, 18 Noiembrie 2020
1. Nu
2. Nu. Si nici nu puteti pentru că nu sunteți proprietar deplin. Iar cheltuielile de întreținere oricum revin uzufructuarilor
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doresc sa achizitionez un apartament scos la licitatie dar care este grevat de un drept de uzufruct viager catre doua persoane

ce se scoate la licitatie e nuda proprietate, si se prea poate sa fie evaluata la mai mult decat face, adica pretul ala care vi se pare mic, sa nu fie prea mare pt ce luati de fapt.

poate exista intre ei un contract de intretinere, dar asta nu e treaba dvs, nu dvs trebuie sa ii intretineti.
daca nu isi achita cheltuielile, puteti sa ii dati in judecata sa va recuparati banii.
sunt de parere ca va complicati, nu aveti de unde sti cat or sa traiasca si ce probleme veti mai avea pe parcurs.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)
Ogligatiile uzufructuarului csillasz69 csillasz69 buna ziua Am o garsoniera in care sta o femeie cu uzufruct viager.Eu platesc an de an inpozitul la Primarie.Femeia nu vrea sa achite cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ghindaf ghindaf detin un apartament ce are o clauza -un uz fruct viager, care are doar drept de sedere nu si de intretinere. in contract nu este mentionata nicio clauza de ... (vezi toată discuția)