avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , contractul de vanzare cumpararea cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , contractul de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere ...

Buna seara , contractul de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere poate fi atacat dupa decesul persoanelor care au fost in intretinere in baza contactului? Noi le vom plati o suma destul de maricica pe apartament plus intretinerea lor pana la moarte.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:19, 22 Ianuarie 2021
Da poate fi atacat de moștenitorii persoanei decedate în termen de 3 ani de la deces, dacă aceștia au acceptat moștenirea. Dacă nu au acceptat moștenirea se poate invoca excepția lipsei de interes.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă prestați întreținerea conform contractului și vă asigurați atât dovezi (bonurile alimentelor, medicamentelor etc.) cât și martori cum ar fi vecinii (deci nu din familia dvs.), un asemenea contract este extrem de greu de atacat cu succes de moștenitori.

Noi le vom plati o suma destul de maricica pe apartament plus intretinerea lor pana la moarte.

Cu scuze că îmi permit: de ce ați da și o sumă măricică, pe lângă faptul că prestați întreținere pentru două persoane? Ați discutat amănunțit despre obligațiile pe care le veți avea? Pe foarte scurt, trebuie să îi întrețineți pe toată durata vieţii lor: să le asigurați hrană, medicamente, să îi duceți la doctori, să-i îngrijiți dacă, așa cum se spune, pică la pat, și să vă ocupați de înmormântări. Nu va fi ceva de genul vă sună să le faceți cumpărăturile sau să-i duceți cu mașina nu știu unde.
Ați putea ajunge ca în timp (care poate fi mulți, mulți ani de-acum înainte) să cheltuiți mai mult decât face imobilul, iar îngrijirea lor să vă ocupe tot timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati ... annnamm annnamm Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati in strainatate de 15 ani. Noi celelalte 2 surori si mama am facut dezbatere de mostenire dupa ... (vezi toată discuția)
As incalca contractul de intretinere? ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , mama si tatal meu au facut acum 6 ani un contract de intretinere cu bunica mea , mama tatalui meu. Acum doi ani tatal meu a decedat , bunica ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Iulia Iordache Iulia Iordache Buna seara! Acum 10 ani am incheiat un contract de intretinere cu o doamna care nu este ruda cu mine. In tot acest timp am renovat locuinta de care as fi ... (vezi toată discuția)