avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna seara! Acum 10 ani am incheiat un contract de intretinere cu o doamna care nu este ruda cu mine. In tot acest timp am renovat locuinta de care as fi beneficiat dupa decesul doamnei, am avut grija de dansa, oferindu-i sprijin moral si financiar, chiar mai mult decat era stipulat in contract. Fiind de buna credinta, nu am pastrat toate facturile si bonurile. Acum doamna a cerut incetarea contractului, invocand faptul ca nu am avut grija de ea, ba chiar ca as fi avut si un comportament agresiv, lucru total neadevarat. Exceptand timpul si munca fizica pe care am depus-o in tot acest timp, am investit foarte multi bani atat in renovarea locuintei cu toate anexele sale, cat si in intretinerea doamnei. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Mentionez faptul ca doamna a facut acest demers intrucat a primit o oferta mai buna de la altcineva.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:39, 24 Iulie 2020
Puteți să dovediți cu martori faptul că ați avut grijă de dânsa, dovezi pe care este bine să le coroborați și cu alte probe (înscrisuri, interogatoriu, probe materiale etc). Dacă doamna a avut probleme medicale și ați duso la doctor, solicitați instanței să facă adrese la unitățile medicale respective pentru comunicarea actelor medicale. Probați cu martori faptul că dvs ați fost acela care v-ați îngrijit să o duceți la spital. Este important să luați legătura cu un avocat pentru a face întâmpinare în sensul respingerii cererii sau, cel puțin, a recuperării sumelor investite în imobil. Sumele cu care ați contribuit la îngrijirea ei (alimente, medicamente etc) nu le puteți recupera.
Doamna trebuie să dovedească faptul că nu v-ați îngrijit de ea, așadar nu este de ajuns să afirme faptul că nu v-ați îngrijit de ea.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate renunta la contractul de intretinere ?? spiridus spiridus Buna ziua, AM facut un contract de intretinere cu un batran, neajutorat, are o fata plecata de ani de zile de acasa, nu-i poarta de grija, il ingrijim si ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere justmematza justmematza Buna ziua, Va expun situatia in care se afla mama mea: in urma cu 5 ani a hotarat sa aiba grija de o doamna V, o doamna cu multe probleme de santate. Au ... (vezi toată discuția)