avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere

Buna ziua,

Va expun situatia in care se afla mama mea: in urma cu 5 ani a hotarat sa aiba grija de o doamna V, o doamna cu multe probleme de santate. Au incheiat un contract de intretinere la notar in urma caruia mama mea trebuia sa aiba grija de doamna V (ii asigura hrana, imbracaminte, medicamente, plateste utilitatile, impozitul etc) iar la decesul ei sa ii ramana garsoniera. In acest timp, mama mea si-a indeplinit toate obligatiile (chiar si eu am ajutat-o pe aceasta doamna), considerand-o ca un membru al familiei si nefacand diferenta intre dansa si bunica mea. De ceva timp, a inceput sa ii reproseze mamei mele diferite lucruri neadevarate (ex: ca nu i-a mobilat casa, nu i-a zidit balconul, nu a stat cu ea cat timp a fost internata in spital etc). Aceasta doamna este o persoana ursuza si egoista. A avut mai multe persoane care au avut grija de dansa, insa au renuntat din cauza personalitatii ei. Din cauza aceastei personalitati, mama mea ar dori sa anuleze acest contract de intretinere. Considera ca sanatatea si linistea ei si a familiei sunt mai importante decat scandalurile acestei doamne si nici o locuinta nu le poate compensa. Cum trebuie sa procedeze pentru a anula acel act? Doamna V sigur nu ar fi de acord deoarece ar ramane singura si nu ar mai gasi pe nimeni care sa aiba grija de dansa. Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: justmematza , utilizator 15:46, 5 Martie 2014
Buna ziua!
situatia expusa de dvs. este una atipica in cazul contractelor de intretinere; de obicei , cel care primeste intretinerea daca este nemultumit de prestatiile pe care le primeste poate cere in instanta rezolutiunea contractului de intretinere. mama dvs. daca va inceta sa- i mai presteze intretinerea , cu siguranta ca va fi actionata in judecata de proprietara, respectiv cea care este beneficiara acesteti intretineri.Daca proprietara nu v-a face acest lucru , la decesul acesteia , mama dvs. va intra in stapinirea imobilului.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsul prompt. Am inteles explicatia dumneavoastra. In cazul in care, printr-o minune, proprietara va hotari sa o actioneze in judecata pe mama mea pentru nerespectarea contractului (acest lucru urmand sa se intample pe viitor), poate cere daune? Poate parea stupida intrebarea, insa legea este ciudata uneori si trebuie sa fim pregatiti pentru ce este mai rau. Desi acesta doamna are multe probleme de sanatate, exista posibilitatea ca rautatea sa primeze si sa vrea sa se razbune pe mama mea. Mama mea a fost de buna credinta, toata familia a ajutat-o si i-a fost alaturi insa uneori nu se mai poate. Preferam sa renuntam la toti banii cheltuiti decat sa mai avem de-a face cu dansa.
P.S.: atunci cand exista un astfel de contract, pensia persoanei ingrijite cine trebuie sa o primeasca? Intreb acest lucru deoarece aceasta doamna are o pensie destul de mare (aprox 1000 lei) insa nu cheltuie absolut nici un leu, noi ocupandu-ne de tot. Din cate am inteles, banii sunt intr-un cont la o anumita banca.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
justmematza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Iulia Iordache Iulia Iordache Buna seara! Acum 10 ani am incheiat un contract de intretinere cu o doamna care nu este ruda cu mine. In tot acest timp am renovat locuinta de care as fi ... (vezi toată discuția)