avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului pentru studente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului pentru studente

Buna ziua! am o nelamurire in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului, anul trecut in iulie am terminat o facultate urmand cursurile de invatamant zi, in octombrie am inceput o alta facultate tot la cursurile de invatamant zi, in prezent sunt insarcinata in 4 luni, voi putea beneficia de aceasta indemnizatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 30 Ianuarie 2010
1. OUG 148/2005, aprobata si modificata de Legea 7/2007 spune:
Art.1 (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;
...
l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii.

2. Dvs va incadrati la lit.d) unde intra si perioada de frecventare a cursurilor universitare la zi si, daca e cazul, si la lit.l).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului neagu_madalina neagu_madalina sunt insarcinata in 7 luni, nu am lucrat deloc, in schimb sunt studenta in primul an la cursuri de zi, inainte de aceasta facultate am mai terminat inca una ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani valentina-floriana valentina-floriana sunt studenta in anul trei la universitate cursuri de zi si sunt insarcinata in luna atreia.licenta o dau in februarie 2011.o sa nasc in august 2010.beneficiez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)